RAF – ROMANIAN ART FACTORY – logo-ul sub care ne promovăm, se încadrează perfect în măsura inovării și sustenabilității.
ROMANIAN ART FACTORY @2020
prima galerie de artă “virtual reality” din ROMÂNIA cu tur virtual și artshop online încorporate
Suntem, prin excelență, o companie de tehnologie avansată care se adresează artei românești contemporane.
Elementul inovativ este reprezentat de faptul că tratăm arta dinspre tehnologie către artă și nu invers; asadar, suntem compania care a implementat cele mai avansate tehnologii în domeniul promovării: virtual reality, e–commerce, plăți online, digital marketing, cloud tehnology.
Cu ajutorul acestor instrumente ne-am dorit să creăm un mediu tehnologic prietenos și adaptat noilor tendințe și gusturi digitale, asfel ca publicul larg (nu doar cel elitist) să se conecteze facil la artă, fie pentru a o putea explora din mai multe puncte de vedere, fie pentru a o putea accesa oricând și din locuri diferite. Acest mediu tehnologic pe care noi l-am creat, înglobează o serie de servicii de specialitate avansate, pe care le punem la dispoziția clienților și partenerilor nostri:
-
- serviciul de “virtual reality” – suntem creatori de concept, privind spațiile expoziționale virtuale, personalizate, ale artiștilor cu care colaborăm. Aceste spații sunt închiriate pe baza de abonament, pe o perioadă minimală de 2 ani;
- serviciul de “e-commerce”, prin punerea la dispoziție către publicul larg din întreaga lume a unei platforme digitale www.rafgallery.com, de promovare și vânzare a artei, sub logo-urile “100% românesc”, ”Noi suntem pentru artă”, ”Nu există artă, există artisti”; fiecare artist deține o pagină personală și un magazin online personalizat;
- serviciul de “online payment”, cu încorporarea a trei metode de plată prin parteneriatul cu Netopia Payment https://netopia-payments.com/
- serviciul de “cloud tehnology” – prin parteneriatul cu xServer Company – https://www.websiteplanet.com/ro/web-hosting/xservers – companie de hosting – asigurăm securizarea avansată a conținutului digital de artă;
- serviciul de “digital marketing”, prin care noi asigurăm pe platformă un conținut digital permanent actualizat, care permite integrarea cu postările de pe blogul nostru, cu canalele de social media Instagram/Facebook, dar și furnizarea de broșuri offline/online, elemente de active branding (logo-uri, fonturi, etc); ca și noutate, începând cu toamna acestui an, avem suficient conținut digital care să ne susțină deschiderea canalului official de YOUTUBE.
În esență, noi am dezvoltat în aproximativ 1 an de la lansarea platformei, în condițiile binecunoscute de constrângere pandemica, doua verticale de business:
-
- vânzarea de artă în ONLINE, inclusiv lansarea GALERIEI VIRTUALE cu 7 spații conceptuale de expoziții virtuale, dar și vânzarea de artă în OFFLINE, prin organizarea de expoziții fizice de artă, în spații nonconveționale (ex: am lansat în piață conceptul ARTA DE PE RAFt – mesajul nostru este că arta trebuie scoasă din galeriile de specialitate și asezată pe raft, la îndemâna publicului larg; la acest moment, în centrul de business MUNTENIA BUSINESS CENTER, din centrul Bucurestiului, este deschisă, pâna pe 31 iunie 2021, expozitia ”Arta de pe RAFt”, cu vânzare directă.
- cea de-a 2-a verticală de business, care este în pregătire, este cea a parteneriatelor valoroase cu mari jucatori din aria antreprenorială, care au dezvoltat branduri puternice românesti (ex: EMAG) și care doresc să susțină arta românească. Ceea ce ne propunem prin aceste parteneriate este să dezvoltăm pilonul de artă și tehnologie din proiectele proprii, astfel încât să susținem arta generației tinere de artiști și să contribuim la dezvoltarea unui sector emergent din România, cel de “virtual art space”.
Sigur, contextul în care ne miscăm nu este tocmai prielnic, starea pandemică există, iar în domeniul artei, este evident că suntem, încă, ancorați în niște practici și un academism tradițional, care nu mai raspund noilor cerințe/tendințe și mai ales noilor nevoi ale consumatorului, în general, (nu doar cel de artă), așa cum se prefigurează el.
Cert este un lucru, avem un nou profil de consummator, profilul digital (e-user), și pentru a naște nevoia de consum de artă, este obligatoriu să plasăm arta în acest spațiu/mediu/context digital. Asta face RAF și ne dorim să facem asta mulți ani de acum încolo.
Ca o concluzie a noastră, există un mare potențial creativ în aceasta țară, industria creativă este resursă extrem de valoaroasă, o combustie generatoare de estetic și frumos autentic, care poate deveni cu ajutorul nostru, al tuturor, un ‘brand de țară”.
ALĂTURAȚI-VĂ, PENTRU A NE BUCURA DE ARTĂ!
Mary Niculae, MBA
Cofondator RAF
Jun 14, 2021 11:00 AM Bucharest
Join Zoom Meeting
#inovativeideas #mymessageinart #hightehnology #digital